Το ΔΣ του γαλλικού ομίλου PSA, της ιδιοκτήτριας της Peugeot, άναψε χθες βράδυ το «πράσινο» φως για τη συνένωση με την ιταλοαμερικανική Fiat-Chrysler (FCA), κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κολοσσού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

 

 

Η συμφωνία μεταξύ της PSA και της FCA, η οποία θα γίνει μέσω ανταλλαγής μετοχών 50-50, προβλέπει ότι το νέο όργανο διοίκησης θα αποτελείται από 11 μέλη: τα έξι θα προέρχονται από τη γαλλική εταιρεία και τα υπόλοιπα από την ιταλοαμερικανική, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων έχουν δώσει εντολή στις αντίστοιχες ομάδες τους να οριστικοποιήσουν τις συζητήσεις και να καταλήξουν σε ένα δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες.

Η Fiat Chrysler θα πληρώσει στους μετόχους της ειδικό μέρισμα 5,5 δισ. ευρώ και θα τους δώσει τις μετοχές της στη μονάδα Comau.

Πρόεδρος του νέου συνδυασμένου ομίλου θα είναι ο John Elkann, ενώ CEO θα είναι  ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot, Carlos Tavares. Η εταιρεία θα έχει έδρα στην Ολλανδία.

Τη συμφωνία συγχώνευσης χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.