Οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας εισέρχονται σε νέο στάδιο καθώς προετοιμάζονται να ξεκινήσουν κοινές περιπολίες σε μια ζώνη βάθους 10 χιλιομέτρων μέσα στη βορειοανατολική Συρία μετά την εισβολή της Άγκυρας στην περιοχή τον Οκτώβριο για να απελάσουν τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις.

Καθώς τα δύο έθνη συντονίζουν τις επιτόπιες ενέργειες, διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ κρατικών αξιωματούχων σχετικά με την πιθανή αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών Su-35 sukhoi. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν εξέφρασε ενδιαφέρον για τα αεριωθούμενα αεροσκάφη μετά την απόκτηση από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 τον Ιούλιο, τα οποία προκάλεσαν τις αντιδράσεις των συμμάχων της Αγκυρας στο ΝΑΤΟ και μπορεί να οδηγήσουν σε κυρώσεις για παραβίαση κανονισμών της Βορειατλαντικής Συμμαχίας που αποσκοπούν στην αποτροπή των αγορών ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας από κράτη-μέλη της.

Ολόκληρο το άρθρο στα Αγγλικά βρίσκεται στο:

https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/10/turkey-negotiations-russia-su35.html?utm_campaign=20191031&utm_source=sailthru&utm_medium=email&utm_term=Briefly%20Turkey