TANAP: Εξαγωγές Φυσικού Αερίου από το Κοίτασμα Σαχ Ντενίζ προς Ευρώπη Έως τον Οκτώβριο του 2020

TANAP: Εξαγωγές Φυσικού Αερίου από το Κοίτασμα Σαχ Ντενίζ προς Ευρώπη Έως τον Οκτώβριο του 2020
energia.gr
Δευ, 4 Νοεμβρίου 2019 - 16:15

Έως το νωρίτερο, τον Οκτώβριο του 2020 θα υπάρξουν οι πρώτες εισαγωγές φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν και τούτο λόγω καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των εργασιών του τμήματος του αγωγού TAP στην Ιταλία, ανέφερε ο επικεφαλής της κοινοπραξίας TANAP, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

«Η εμπορική παράδοση αζέρικου αέριου στην Ευρώπη θα ξεκινήσει όχι νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Saltuk Duzyol.

Πρόσθεσε δε, πως αν το σύστημα αγωγών δεν είναι λειτουργικό έως 1ης Ιουλίου του επόμενου έτους, η κοινοπραξία TANAP διατηρεί το δικαίωμα να τιμολογήσει την Αζέρικη Εταιρεία Προμήθειας Αερίου (Azerbaijan Gas Supply Company/AGSC), που διαχειρίζεται τις πωλήσεις αερίου από το κοίτασμα.

«Δεν είναι η TANAP, αλλά τα υπόλοιπα μέρη που δεν έχουν φτάσει ακόμη στην ολοκλήρωση του έργου», είπε ο ίδιος. «Από εμπορική άποψη, σύμφωνα με τις συμφωνίες μεταφοράς που έχουν συνάψει, έχουμε το δικαίωμα να εκδώσουμε τιμολόγια από την 1η Ιουλίου του επόμενου έτους».