Το έργο αιολικής ενέργειας Aurora που κατασκευάζει η Enel στη Βόρεια Ντακότα, αποτελεί μια επένδυση ύψους περίπου 450 εκατομμυρίων δολαρίων, και αναμένεται να παράγει περίπου 1,3 TWh ετησίως μετά την ολοκλήρωσή του, στα τέλη του 2020.

Είναι το δεύτερο αιολικό πάρκο της Enel Green Power στη Βόρεια Ντακότα και, μόλις ολοκληρωθεί, θα πουλα την παραγόμενη ενέργεια στο παγκόσμιο κατάστημα ειδών ένδυσης Gap Inc. και στον τοπικό συνεταιρισμό ηλεκτρικής ενέργειας Basin Electric. Με την Aurora, η Enel Green Power κατασκευάζει επί του παρόντος αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ με συνολική χωρητικότητα άνω των 1,5 GW

Η Enel, μέσω της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Enel Green Power North America, ξεκίνησε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Aurora των 299 MW στη Βόρεια Ντακότα.

Η Aurora υποστηρίζεται από μια νέα συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για την πώληση ενέργειας που παράγεται από ένα μέρος του εργοστασίου στο τοπικό βοηθητικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας Basin, το οποίο έρχεται μετά την εικονική PPA με την Gap Inc. που υπογράφηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

"Η κατασκευή του Aurora αποδεικνύει τη δύναμη της Enel Green Power ως ολοκληρωμένη εταιρία κατασκευής και ανάπτυξης οικοδομικών υλικών στη Βόρεια Αμερική, διευρύνοντας την παρουσία μας σε βασικές περιοχές και παρέχοντας ευέλικτες λύσεις προσαρμοσμένες ώστε να βοηθήσουν τους εμπορικούς πελάτες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας" δήλωσε ο Antonio Cammisecra, Πράσινη δύναμη.

Με την Aurora, η Enel Green Power κατασκευάζει σήμερα πάνω από 1,5 GW αιολικής ενέργειας και ηλιακής ισχύος. Άλλα έργα της Enel Green Power είναι το αιολικό πάρκο 236.5 MW στο Μιζούρι, το έργο αιολικής ενέργειας 66 MW Whitney Hill στο Ιλινόις και το έργο αιολικής ενέργειας 450 MW High Lonesome και το ηλιακό έργο 497 MWdc Roadrunner τόσο στο Τέξας.