Η Vestas έλαβε εντολή από την EPV Energia, για την παράδοση 21 ανεμογεννητριών τύπου V150-5,6 MW για το έργο αιολικής ενέργειας Paskoonharju II στο δήμο Teuva της Φινλανδίας, συνολικής ισχύος 118 MW. Για να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή ενέργειας για η διάρκεια ζωής του έργου στη περιοχή, όπου συνήθως πνέουν ισχυροί άνεμοι

η Vestas έχει σχεδιάσει μια λύση που συνδυάζει το στιβαρό σχεδιασμό των στροβίλων V150-5.6 MW και τους μεγάλους ρότορες με πύργους 155m και 30ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών.

"Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας της EPV βασιζόταν πάντοτε σε μια μακροπρόθεσμη σκοπιά με μια προσέγγιση που βασίζεται στην αγορά", τόνισε ο Frans Liski, Διευθύνων Σύμβουλος της EPV Tuulivoima. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ισχυρή εμπειρία και την ιστορία της Vestas που λειτουργούν σε ένα εμπορικό περιβάλλον».

"Αυτή η εντολή από την EPV Energia υπογραμμίζει την τέλεια εφαρμογή του στροβίλου V150-5.6 MW στις φινλανδικές συνθήκες ανέμου. Με την ανάπτυξη των πιο προηγμένων στροβίλων EnVentus με εξατομικευμένους πύργους, εξασφαλίζουμε το χαμηλότερο κόστος ενέργειας που δημιουργεί τη μέγιστη αξία για την επιχειρηματική περίπτωση του πελάτη μας», δήλωσε από την πλευρά του  ο Nils de Baar, Πρόεδρος της Vestas Northern & Central Europe.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και 30ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών Active Output Management 5000 (AOM 5000). Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης μια λύση SCADA VestasOnline® Business για μείωση του χρόνου διακοπής του στροβίλου και βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης. Η παράδοση στροβίλων προγραμματίζεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας προβλέπεται για το τρίτο τρίμηνο του 2021.