Οι εισαγωγές LNG της Κίνας υποχώρησαν 11,5% ετησίως σε 4,04 εκατομμύρια τόνους τον Οκτώβριο και μειώθηκαν κατά 20,7% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της S & P Global Platts. Οι πηγές της αγοράς απέδωσαν την ύφεση σε επιβράδυνση της εγχώριας οικονομίας, μακρότατο τερματισμό λειτουργίας στον τερματικό σταθμό LNG Rudong της PetroChina

χαλάρωση των πολιτικών αλλαγής του άνθρακα από το φυσικό αέριο και αυστηρότερους περιορισμούς εκπομπών και μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας κατά τις 70ές ημερήσιες εορτές της χώρας στις αρχές Οκτωβρίου.

Το κόστος εισαγωγής για τις εισαγωγές LNG τον Οκτώβριο ανήλθε κατά μέσο όρο στα 464 δολάρια / mt, σημειώνοντας μείωση 13,6% σε ετήσια βάση, αλλά κατά 1,3% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς Platts βάσει των τελωνειακών δεδομένων.

Τον Ιανουάριο-Οκτώβριο, η Κίνα εισήγαγε 47,43 εκατομμύρια τόννους LNG, σημειώνοντας αύξηση 14,2% ετησίως, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

Η Αυστραλία παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής LNG στην Κίνα τον Οκτώβριο στα 2,1 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας μείωση 7,4% ετησίως και μείωση 0,7% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, οι εισαγωγές από την Αυστραλία ανήλθαν σε 22,8 εκατομμύρια τόνους, αυξημένες κατά 24,2% ετησίως.

Η Ρωσία ξεπέρασε τη Μαλαισία για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Κίνα τον Οκτώβριο στις 424.605 mt, σημειώνοντας αύξηση 563,5% ετησίως, αλλά μειώνοντας κατά 0,2% τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι εισαγωγές ΥΦΑ από τη Μαλαισία ανήλθαν σε 320,491 mt, σημειώνοντας μείωση 35,2% σε ετήσια βάση και μείωση κατά 53,7% σε μηνιαία βάση.

Η Κίνα εισήγαγε 2.48 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου μέσω αγωγού τον Οκτώβριο, σημειώνοντας μείωση 8,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και μείωση κατά 20,3% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

Η κυβέρνηση καθορίζει την τιμή βάσης για τις τιμές φυσικού αερίου σε πόλης - πύλες εισαγωγής, η οποία είναι συνήθως χαμηλότερη από το κόστος εισαγωγής και πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι οι εισαγωγείς προσπάθησαν να μειώσουν τους όγκους των συμβάσεων.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας μέσω αγωγού από τον κύριο προμηθευτή, το Τουρκμενιστάν υποχώρησαν 9,4% το χρόνο κατά 1,56 εκατ. τόννους τον Οκτώβριο και μειώθηκαν κατά 23,2% τον μήνα. Τον Ιανουάριο-Οκτώβριο, η Κίνα έλαβε 20,19 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου μέσω αγωγού από το Τουρκμενιστάν, σημειώνοντας μείωση 3,7% ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι εισαγωγές αγωγού φυσικού αερίου από το Καζακστάν ανήλθαν σε 340,771 εκατ. Τόνους τον Οκτώβριο, μειωμένες κατά 15,8% ετησίως και κατά 19% κατά μήνα.

Η Κίνα εισήγαγε 30,31 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου μέσω αγωγών τον Ιανουάριο-Οκτώβριο, σημειώνοντας μείωση κατά 0,6% ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα εισήγαγε συνολικά 6,52 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου μέσω πλοίων και αγωγών τον Οκτώβριο, μειώνοντας το 10,2% ετησίως και την πρώτη πτώση σε δύο χρόνια από το έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο Οκτώβριος είναι συνήθως ένας υψηλότερος μήνα ζήτησης λόγω της αποκατάστασης αποθεμάτων φυσικού αερίου και της σταθερής ζήτησης βιομηχανικών και αστικών αερίων, αλλά αυτό δεν συνέβη το τρέχον έτος λόγω της αδύναμης βιομηχανικής δραστηριότητας και της έλλειψης ζήτησης για επαναπλήρωση αποθεμάτων, σύμφωνα με την S & P Global Platts Asia Διευθυντής αναλύσεων LNG Jeff Moore.