T. Ερντογάν: Η Συμφωνία με την Τρίπολη «είναι η Αντιστροφή της Συνθήκης των Σεβρών»

T. Ερντογάν: Η Συμφωνία με την Τρίπολη «είναι η Αντιστροφή της Συνθήκης των Σεβρών»
energia.gr
Δευ, 16 Δεκεμβρίου 2019 - 09:32

Σε ένα νέο σόου με χάρτες προχώρησε πάλι ο Τούρκος  Πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξή του χθες βράδυ τόνισε ότι η συμφωνία που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης

 «είναι η αντιστροφή (της συνθήκης) των Σεβρών» και προανήγγειλε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις. Στη συνέχεια δείχνοντας την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης τόνισε στους δημοσιογράφους ότι «με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις».

Στη συνέχεια απτόητος επισήμανε «Αυτό το όριο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι που ανησυχεί την Ελλάδα. Αλλά εμείς δεν το κάνουμε για να ανησυχήσουν εκείνοι. Σε αυτά τα νερά έχει και η Λιβύη και η Τουρκία δικαιώματα και αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει αυτή η γραμμή να προστατευτεί».

Παράλληλα τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση της Λιβύης ζητήσει στρατιωτική βοήθεια η Τουρκία θα λάβει την απόφασή της» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα είναι «έτοιμη να παρέχει κάθε βοήθεια στη Λιβύη».

Και φυσικά δεν παρέλειψε να επιτεθεί στις ΗΠΑ και να απειλήσει με κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων σε Ιντσιρλίκ και Κιούρετσικ ως απάντηση στις αμερικανικές απειλές για την επιβολή κυρώσεων και την υιοθέτηση της απόφασης αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας που υιοθετήθηκε από την αμερικανική Γερουσία, ενώ έφτασε στο σημείο να αναφερθεί και στην γενοκτονία των Ινδιάνων και απείλησε με αποκαλύψεις από την πλευρά της Τουρκίας!

Τέλος επιτέθηκε και στη Γαλλία  «Είναι δυνατόν να βάλεις στην άκρη τις γαλλικές σφαγές στη Ρουάντα και την Αλγερία; Έκαναν δουλεμπόριο από τη Σενεγάλη στην Αμερική. Τι θα κάνουμε για να το εξηγήσουμε τη διεθνή κοινότητα; Έχουμε ντοκουμέντα στα αρχεία μας. Θα αποκαλύψουμε ότι η ιστορία της Δύσης είναι η ιστορία του ρατσισμού και του εποικισμού.» τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης.