Η αμερικανική Boeing ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Ντένις Μουιλένμπεργκ, ύστερα από έναν χρόνο έντονων ελέγχων και προβλημάτων που προκάλεσαν στην εταιρεία τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα με αεροσκάφη, τύπου MAX 737.

Ο γενικός διευθυντής της Boeing είχε βρεθεί στο στόχαστρο επί μήνες μετά τα δυστυχήματα και τα καθήκοντά του είχαν ήδη περιοριστεί από τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο πρόεδρος Ντέβιντ Καλχούν θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της επιχείρησης από τις 13 Ιανουάριου.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε πως μία αλλαγή στη διοίκηση ήταν απαραίτητη για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην επιχείρηση, προκειμένου να προχωρήσει μπροστά, καθώς εργάζεται για την αποκατάσταση των σχέσεων με τις ρυθμιστικές αρχές, τους πελάτες και τους άλλους μετόχους», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως είναι ήδη γνωστό ολόκληρος ο στόλος των 737 ΜΑΧ έχει καθηλωθεί στο έδαφος από τις 13 Μαρτίου 2019 και εννέα μήνες μετά, οι υπηρεσίες αεροπορικής ασφάλειας δεν έχουν δώσει ακόμη το “πράσινο” φως για να επαναληφθούν οι πτήσεις.

Από την πλευρά της η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι σταματά την παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ από τον Ιανουάριο, δεδομένου ότι δεν ξέρει πότε θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις.