Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη στην Γαλλία, το μεταναστευτικό, τις τουρκικές προκλήσεις, και την οικονομία. Μιλώντας για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο τόνισε πως υπάρχει συμφωνία για το μεταναστευτικό

και σημείωσε ότι οδεύουμε προς αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου 3. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία και για τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην Στρατηγική συνεργασία με την Γαλλία στον αμυντικό τομέα.

Ακολούθως αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας με πλωτό φράγμα. Όπως είπε θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο. Η συγκεκριμένη ενέργεια σύμφωνα με τον κ. Πέτσα εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνόρων μας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση προχωρά τα θέματα επιτάχυνσης του ασύλου και τις επιστροφές. Κάθε Παρασκευή θα έχουμε επιστροφές είπε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι οι 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020. Αναφερόμενος στις δομές τόνισε ότι θα δημιουργηθούν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοικτές. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι εμείς φυλάμε τα σύνορά μας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα αναφερόμενος στην επιτυχημένη έκδοση 15ετούς ομολόγου, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «οι αγορές αγκαλιάζουν την προσπάθεια της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Οι αγορές πιστεύουν ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο» και σημείωσε ότι «οι πολίτες με αρκετές παρεμβάσεις της κυβέρνησης βλέπουν σιγά σιγά περισσότερα ευρώ στους λογαριασμούς τους».