Ο οίκος αξιολόγησης Μοody's προχώρησε στην υποβάθμιση της προοπτικής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε σταθερό από θετικό. Ο οίκος επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid 19 στην ελληνική οικονομία, στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ενώ παράλληλα δεν αποκλείει και αύξηση των επισφαλών δανείων. Ο οίκος προχώρησε και σε υποβάθμιση του outlook των κυπριακών τραπεζών σε θετικό από σταθερό, εξαιτίας του Covid-19.

Σύμφωνα με τη Moody's, η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την κερδοφορία των τραπεζών.

Στην έκθεσή του ο οίκος σημειώνει ότι «οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα θα επιφέρουν πλήγμα στον τουριστικό κλάδο, που αντιπροσωπεύει περίπου το 12% του ΑΕΠ της Ελλάδας», ενώ σε ξεχωριστή έκθεση, είχε προειδοποιήσει ότι ο τραπεζικός κλάδος δεν θα βγει αλώβητος από την κρίση, εκτιμώντας ότι θα επιβραδυνθούν σημαντικά τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για τις τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων, ενώ θα επιδεινωθεί και η ποιότητα του ενεργητικού.