Σύντομη Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ Επί Πρότασης του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ Σχετικά με τις Δημοπρασίες Διάθεσης Μεταφορικής Ικανότητας Παράδοσης στο Σημείο Εισόδου «Κήποι»

Σύντομη Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ Επί Πρότασης του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ Σχετικά με τις Δημοπρασίες Διάθεσης Μεταφορικής Ικανότητας Παράδοσης στο Σημείο Εισόδου «Κήποι»
energia.gr
Δευ, 25 Μαΐου 2020 - 19:36

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει σε δημόσια διαβούλευση την υπ’ αριθμ. ΡΑΕ Ι-281876/18.05.2020 επιστολή του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., με την οποία προτείνεται η τροποποίηση του προγράμματος δημοπράτησης προϊόντων δυναμικότητας ετήσιας και τριμηνιαίας διάρκειας στο Σημείο Διασύνδεσης «Κήποι»

Ειδικότερα, ο Διαχειριστής εισηγείται την ματαίωση διενέργειας της δημοπρασίας ετήσιας δυναμικότητας παράδοσης, καθώς και της πρώτης δημοπρασίας τριμηνιαίας δυναμικότητας παράδοσης στο Σημείο Διασύνδεσης «Κήποι», οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 459/2017 και το Χρονοδιάγραμμα Δημοπρασιών (ENTSOG Calendar) διεξάγονται στις 6 Ιουλίου 2020 και στις 3 Αυγούστου 2020, αντίστοιχα.

Η εν λόγω εισήγηση υπαγορεύεται από το γεγονός ότι τελεί υπό την έγκριση της Αρχής η εισήγηση του Διαχειριστή για την 5η Αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ, στην οποία περιλαμβάνεται το νέο σχήμα των Ανταγωνιστικών Μεταφορικών Ικανοτήτων. 

Τονίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση, η Ρυθμιστική Αρχή θα πράξει ό,τι κριθεί αναγκαίο προκειμένου να μην θιγούν δικαιώματα χρηστών οι οποίοι τυχόν επρόκειτο να συμμετάσχουν στις εν λόγω δημοπρασίες.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση [email protected] ή εγγράφως, με κοινοποίηση στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., εφόσον το επιθυμούν.

Η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή/και των απόψεων του.