Επεκτείνεται το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ΔΕΗ για να καλύπτει όλα τα τμήματα και το σύνολο των εργαζομένων οι οποίοι  πληρούν τις προϋποθέσεις οικειοθελούς αποχώρησης, όπως αποφασίστηκε χθες, ομόφωνα, από το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης. Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα αφορά αριθμό 1700-1800 εργαζομένων που θα προέρχονται από όλες τις πτέρυγες του Ομίλου και θα είναι ηλικίας άνω των 55 ετών. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι έως στιγμής και όπως διαρρέεται από πηγές της ΔΕΗ,

 

μόλις οι 500 από αυτούς έχουν θεμελιώσει πλήρες δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση ο επικεφαλής της Επιχείρησης είναι αποφασισμένος να προωθήσει το μέτρο οικειοθελούς αποχώρησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να υποβάλλουν αίτησης συμμετοχής από 1ης έως και 31 Σεπτεμβρίου.

Για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς προβλέπεται, εκτός από την αποζημίωση των 15.000 ευρώ και η καταβολή ειδικού μπόνους ύψους 20.000 ευρώ.

Έως στιγμής, περί τους 700 εργαζόμενους της ΔΕΗ, από τους λιγνιτκούς σταθμούς της Επιχείρησης και από τις θυγατρικές της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, συμμετείχαν στο πρώτο κύμα εθελουσίας εξόδου, με το όφελος για τα ταμεία της να υπολογίζεται σε 48 εκατ. ευρώ. Ο αρχικός στόχος της ΔΕΗ ήταν να αποχωρήσουν 902 άτομα από τις λιγνιτικές μονάδες της, αλλά ο τελικός αριθμός τους ανήλθε σε 300 λιγότερους. Παράλληλα από την θυγατρική της Μεγαλόπολης αποχώρησαν 81, ενώ άλλοι 42 από την Μελίτη.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, Παντελής Καραλευθέρης ανέφερε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με χαρά ανακοινώνω πως μόλις πριν λίγο, κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γεωργιος Στάσσης πρότεινε προς το ΔΣ της ΔΕΗ, την επεκταση του προγραμματος οικειοθελούς αποχώρησης από την εταιρία, σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τις προϋποθέσεις, από όλες τις διευθύνσεις της εταιρείας. Η νέα πρόταση θα περιλαμβάνει και τις λιγνιτικές διευθύνσεις, δίνοντας έτσι και μια δεύτερη ευκαιρία για όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δεν είχαν δηλώσει την προηγούμενη φορά. Διατύπωσα την ικανοποίηση μου για την εντυπωσιακή συμμετοχή του 95% των συναδέλφων στο πρόγραμμα, γεγονός που δείχνει οτι καλώς είχαμε κάνει την πρόταση και καλώς ο διευθύνων σύμβουλος θέλησε να αυξήσει γενναία το κίνητρο αποχώρησης, αλλάζοντας πλήρως την σκληρή πολιτική αντιμετώπισης των εργαζόμενων απο το Μανατζμεντ. Όπως βέβαια και για την ικανοποίηση των συναδέλφων την οποια ένιωσα δια ζώσης, με τον καλό λόγο όλων, που επιβράβευσε όσους πήραν την πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, αν και οι συνάδελφοι που μπορούν δυνητικά να αποχωρήσουν με την επέκταση του προγράμματος, πιθανά να ειναι λιγότεροι απο την πρώτη εφαρμογή του, η πρόταση έχει στοιχεία ίσης εφαρμογής και δίνει ευκαιρία και σε άλλους συναδέλφους. Διατύπωσα στο ΔΣ την ΑΜΕΣΗ ανάγκη της δρομολόγησης των αναγκαίων διαδικασιών, για την πρόσληψη νέων συναδέλφων ετσι ωστε να μην απωλεσθεί επ ουδενί, η τεράστια τεχνογνωσία που έχουν οι αποχωρήσαντες συναδελφοι. Ο πρόεδρος κ. Στάσσης υποσχέθηκε πως θα προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες για νέες στοχευμένες προσλήψεις.»