Ολοκληρώθηκε η Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις Υψηλές Τιμές στο Ρεύμα - Τις Επόμενες Ημέρες οι Ανακοινώσεις Από το ΥΠΕΝ

Ολοκληρώθηκε η Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις Υψηλές Τιμές στο Ρεύμα - Τις Επόμενες Ημέρες οι Ανακοινώσεις Από το ΥΠΕΝ
energia.gr
Τρι, 16 Ιουλίου 2024 - 15:16

Πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη έκτακτη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου

Εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων στα δίκτυα ενέργειας στην Ουγγαρία και τα Βαλκάνια εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση τόσο για τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν όσο και για τα αποτελέσματα των ελέγχων στους οποίους έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων όσον αφορά στις υψηλές ημερήσιες διακυμάνσεις των τιμών ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά για να διαπιστώσει αν υπάρχουν περιπτώσεις πιθανής κερδοσκοπίας.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης λέγοντας: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Παρακολουθούμε το θέμα, μετράμε μήνα-μήνα τα δεδομένα και τις τιμές και εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο. Αν προκύψει ανάγκη στήριξης των πολιτών ή των επιχειρήσεων σε ενδεχόμενο υπέρμετρων αυξήσεων, το κράτος θα είναι εδώ».

Βλ. Σχετικά: Στη ΡΑΑΕΥ για διευκρινήσεις οι παραγωγοί ρεύματος - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου