Ο κομισάριος εξωτερικών υποθέσεων της «Ευρωπαϊκής …διαίρεσης» Ζοζέφ Μπορέλ όχι μόνον δεν επέβαλε πολιτικές κι’ οικονομικές κυρώσεις επί της Τουρκίας, δια σειράν παρανομιών εις βάρος χωρών-μελών της  (Κύπρου, Ελλάδος, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας) αλλ’ ανέλαβε να υποβάλλει προτάσεις για την Αυτόνομη Οικονομική Ζώνη. Κατόπιν τούτου ας προετοιμασθούμε για νέα φαλκίδευση της Ελληνικής κυριαρχίας μετά την πρόσφατη συμφωνία με την Ιταλία.

 

Όσον αφορά στην μεταβολή του χαρακτήρος της Αγιασοφιάς, ας μεμφόμεθα εαυτούς για την αποχαλίνωση του χαλίφη Ερντογάν και την αδυναμία της Ελλάδος ν’ αντιδράσει.

Ο μόνος που θα μπορούσε να τον χαλιναγωγήσει είναι ο σημαντικότερος ηγέτης ορθοδόξου κράτους, ο Βλαδίμηρος Πούτιν, όπως έκανε στην Συρία και ήδη κάνει στην Λιβύη όπου «έκοψε τον βήχα» του Ερντογάν.

Όμως την Ρωσία όχι μόνο σνομπάραμε αλλά και τη βλάψαμε. Όπως προ ετών, μία κληρονομικώ δικαιώματι υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να επικροτήσει την εγκατάσταση Αμερικανικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην Πολωνία – και την πετάξανε έξω από το Κρεμλίνο κατά την επίσκεψη του Κωστάκη Καραμανλή -έτσι και τώρα ο οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος βιάστηκε ν’ αναγνωρίσει το αυτοκέφαλον της Ουκρανικής εκκλησίας, νομίζοντας ότι έτσι θα κέρδιζε την Αμερικανική υποστήριξη στο άνοιγμα της ιερατικής σχολής της Χάλκης. Στην πραγματικότητα έχασε την Ρωσική εμπιστοσύνη και ο  Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ υπήρξε ίσως ο μόνος ηγέτης χριστιανικής χώρας που δεν εξέφρασε «την λύπη» του για την Αγιασοφιά.

Η παρακμή της Ελλάδος που παρατηρείται πολιτικώς και οικονομικώς χρονολογείται από το 1974 και είναι διαρκής. Προσωπικές δοσοληψίες και ύποπτες πολιτικές σκοπιμότητες κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας, αποδυνάμωσαν τον στρατό και απέκοψαν την Παιδεία απ’ τον εθνικό κορμό.

Οι «συμμαχίες» μας απεδείχθησαν κάλπικες και ενίοτε καταστρεπτικές. Το ΝΑΤΟ  επέτρεψε την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου από την Τουρκία. Η Καταστρεπτική Αγροτική Πολιτική (γνωστή ως «ΚΑΠ») καταβαράθρωσε την Ελληνική Γεωργία και Αλιεία. Το Κομισαριάτο των Βρυξελλών εκθεμελίωσε την Ελληνική βιομηχανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξαφάνισε το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα. Σήμερα Ελλάς και Κύπρος στερούνται ιδιωτικών Τραπεζικών κεφαλαίων.

Αντίθετα, η Τουρκία ανεπτύχθη οικονομικώς χωρίς την «βοήθεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέταξε τον δαίμονα του ΔΝΤ και εστηρίχθη στο εθνικό της νόμισμα και στα θετικά επιτόκια που ενεθάρρυναν την αποταμίευση-απαραίτητο συντελεστή πάσης επενδύσεως.

Tο κράτος της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα ουδέν έπραξε υπέρ του επενδυτικού κλίματος αλλά πάρα πολλά για την υπογεννητικότητα – συγκέντρωσε κι’ άλλο πληθυσμό στην πρωτεύουσα κι ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους στην χώρα… Έπληξε την Ελληνική οικογένεια και ματαίωσε την λαϊκή κυριαρχία, ακυρώνοντας δημοψηφίσματα που απάρεσκαν στο πολιτικό προσωπικό και στους ξένους επικυρίαρχους.

Τώρα, ετοιμάζεται να προσκαλέσει κι’ άλλους Κινέζους να εγκατασταθούν στην Αθήνα, με την «χρυσή βίζα»  (εκτός από τους ήδη 5.500), καλεί τους Ευρωπαίους συνταξιούχους με 7% φόρο εισοδήματος και προσελκύει διεθνείς φοροφυγάδες με δεκαετή φορολογική ασυλία. Εκποιεί τα Ελληνικά ναυπηγεία αντί ενός ευρώ, καταργεί τον λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο (όταν η Γερμανία το σκέπτεται για 2035) και «ιδιωτικοποιεί» το νεράκι του Θεού. Αναζητεί διαιτητές για να εκχωρήσει την εθνική υφαλοκρηπίδα και εν τέλει απρόθυμους προστάτες από τον προαιώνιο εχθρό.

  • Μετά τα νέα τετελεσμένα της Τουρκιάς (Αγιασοφιά), ποίος κάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να «μεσολαβήσει» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας;
  • Όχι βεβαίως ο Τσαβούσογλου που απεκάλυψε τη διαμεσολάβηση, ούτε προφανώς η νέα «Ταλεϋράνδος» του Κυριάκου, κυρία Ελένη Σουρανή, με το βέβαιον φιάσκο.

Προφανώς, ο διπλωματικός σύμβουλος της Γερμανίδος καγκελαρίου Γιαν Χέκερ ο οποίος εζήλωσε τον ρόλο του Γιοακήμ Ρίμπεντροπ στη συμφωνία του Μονάχου το 1938 που έφερε πόλεμον...

Ουδείς εκ των Ελλήνων πρωταγωνιστών των «διερευνητικών επαφών» μεταξύ των τριών κυβερνήσεων , Γερμανίας, Ελλάδος και Τουρκίας, εδιδάχθη  από τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου που στέρησαν τον Κυπριακό λαό του δικαιώματος της αυτοδιαθέσεως. Ούτε από το Αμερικανικό «γκριζάρισμα» των Ελληνικών νήσων Ίμια, για το οποία ευρέθη Έλλην πρωθυπουργός να ευχαριστήσει την Σολομώντεια λύση. Μήτε κι’ από τις πρόσφατες ψευδείς υποσχέσεις του Ζοσέφ Μπορέλ ότι θα πάρει μέτρα κατά των νεοθωμανών της Αγκύρας που συνεχίζουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές και τις πειρατείες στην Μεσόγειο.

-Σώσον Κύριε τον λαόν Σου από ειρηνομεσίτες!