Διαψεύδει ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο την Al - Ahram: Απέφυγα να Απαντήσω για ΑΟΖ - Είπα Αορίστως για Συμφωνία σε ...“σε 3 Τέρμινα”

Διαψεύδει ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο την Al - Ahram: Απέφυγα να Απαντήσω για ΑΟΖ - Είπα Αορίστως για Συμφωνία σε ...“σε 3 Τέρμινα”
energia.gr
Παρ, 17 Ιουλίου 2020 - 18:12

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της αιγυπτιακής εφημερίδας Al - Ahram, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να δήλωσε, συνέντευξή του ότι Ελλάδα και Αίγυπτος βρίσκονται «πολύ κοντά» σε συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ, προχώρησε ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, κ. Νικόλαος Γαριλίδης. «H δημοσιευθείσα διατύπωση δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο των όσων ανέφερα», τονίζει ο Έλληνας διπλωμάτης, ενώ ισχυρίζεται ότι απέφυγε να απαντήσει για το θέμα, λέγοντας αορίστως “σε 3 τέρμινα”, «προσθέτοντας ότι δεν διαθέτω μαντικές ικανότητες»

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, είχε μεταδοθεί ότι ο κ. Γαριλίδης είχε δηλώσει στην Al-Ahram πως, κατά την εκτίμησή του, η ΑΟΖ είναι ένα θέμα που «πρέπει να γίνει αυτό το καλοκαίρι». Βλ. εδώ και το δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας στην ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά, ο πρέσβης, Νικόλαος Γαριλίδης, σε απάντησή του προς δημοσιογράφο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου που κυκλοφόρησαν σχετικά με φερόμενες δηλώσεις μου για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ, επισημαίνεται ότι η δημοσιευθείσα διατύπωση δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο των όσων ανέφερα.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο σχετικά με τις επί μακρόν επαφές των δύο πλευρών επί του συγκεκριμένου ζητήματος και πιθανή ημερομηνία κατάληξής τους, απέφυγα να απαντήσω λέγοντας αορίστως “σε 3 τέρμινα”, προσθέτοντας ότι δεν διαθέτω μαντικές ικανότητες».