Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 180 Κάδων Ανακύκλωσης και Ενός Απορριμματοφόρου στο Δήμο Κηφισιάς

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 180 Κάδων Ανακύκλωσης και Ενός Απορριμματοφόρου στο Δήμο Κηφισιάς
energia.gr
Δευ, 20 Ιουλίου 2020 - 09:19

Στη βαρύτητα που δίνει ως Περιφερειάρχης Αττικής στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, υποδομών και του προγράμματος “ανακύκλωση 2020”, αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κηφισιά. Στη συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Γ. Θωμάκο ενημερώθηκε για μια σειρά από σημαντικά έργα

που ο Δήμος ζητά να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια, ενώ υπήρξε διεξοδική συζήτηση και για τις δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής να μετεξελιχθεί σε μια πρότυπη Περιφέρεια σε ζητήματα ανακύκλωσης.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογή καφέ κάδων και περίπου 180 καφέ κάδους και κάδους εσωτερικού χώρου οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και για την ανακύκλωση χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Θωμάκο Ζορμπά  και συζήτησαν για συγκεκριμένα έργα και δράσεις.

Στην εκδήλωση παράδοσης του εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων παραβρέθηκαν επίσης  οι αντιδήμαρχοι Ζ. Κασιμάτη, Ν. Βλάχου, Α. Κουρέπης και Α. Μακρής, B. Αυλήτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Π. Αντωνιάδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Γ. Σκορδίλης.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για τη χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου  στο ρέμα Κοντοχρήστου, για την υλοποίηση του έργου που αφορά αθλητικό συγκρότημα με κολυμβητήριο στην Κάτω Κηφισιά, τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας, καθώς και την ένταξη έργων οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης.