Με Μήνυμα στα Ελληνικά, ο Ερντογάν Ζητά Διάλογο για Λύση «που θα Προστατεύει τα Δικαιώματα Όλων»  

Με Μήνυμα στα Ελληνικά, ο Ερντογάν Ζητά Διάλογο για Λύση «που θα Προστατεύει τα Δικαιώματα Όλων»
energia.gr
Τετ, 12 Αυγούστου 2020 - 08:28

Με μία φτηνού εντυπωσιασμού κίνηση, με το Oruc Reis να κόβει βόλτες πάντα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνοδευόμενο από ένα στολίσκο πολεμικών πλοίων, και με στόχο να δείξει ότι είναι κατά των στρατιωτικών λύσεων και υπέρ της διπλωματικής προσέγγισης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν μας προσκαλεί στο τραπέζι του διαλόγου μέσω του πρακτορείου Anadolu, το οποίο ανήρτησε δήλωσή του μεταφρασμένη στα ελληνικά. Μετά τις χθεσινές νέες εξαγγελίες του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου για άδειες για νέες έρευνες στο τέλος Αυγούστου και τον παροξυσμό του υπουργού Άμυνας Ακάρ που «έβαλε» και την Κύπρο (χώρα-μέλος της ΕΕ), στα σχέδιά τους για την «Γαλάζια Πατρίδα» που ονειρεύονται…,

ο Τούρκος πρόεδρος καλεί σε  συνεργασία για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης «για τα δικαιώματα όλων».

Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της Anadolu ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στα social media βίντεο υποτιτλισμένο στα ελληνικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για την κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

To βίντεο εδώ παρουσιάζει τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, υποτιτλισμένες ωστόσο στα ελληνικά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του Anadolu, με εμφανή προφανώς αποδέκτη την ελληνική πλευρά. Το βίντεο συνοδεύει απόσπασμα της δήλωσης του Ερντογάν, με το οποίο καλεί σε συνεργασία να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, προφανώς όπως επιδιώκει η Άγκυρα : «Ελάτε, ως όλες οι χώρες του Μεσογείου, να ενωθούμε και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Προφανώς τα «δικαιώματα όλων» πέφτουν πάνω στα δικαιώματα της Τουρκίας που ...απλώνονται όλο και περισσότερο σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου στη Ν.Α. Μεσόγειο όπως οι χάρτες που εκδίδει κάθε λίγο η Αγκυρα (που φτάνουν δίπλα στην Κάρπαθο) και τα καλώδια του Oruc Reis αλλά και του Barbaros που ας μην ξεχνάμε βρίσκεται παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ από την περασμένη εβδομάδα και διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες σε αδειοδοτημένα οικόπεδα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Και φυσικά για να μην υπάρχουν αυταπάτες οι τουρκικές- φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, σήμερα αναφέρουν ότι η Τουρκία είναι «έτοιμη για όλα»!

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση», ξεκαθαρίζει η Yeni Safak.

Ενώ από την πλευρά της η ΗURRIYET, κάνει λόγο για «ελληνικό θέατρο στη Μεσόγειο». «Η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Ορούτς Ρείς έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες», γράφει θριαμβευτικά.

Τέλος η SABAH, γράφει ότι ο Τούρκος πρόεδρος μετά το κάλεσμα του για σύνοδο για τη Μεσόγειο, αυτή την εβδομάδα θα μίλησε τηλεφωνικά με την Μέρκελ. Στην τηλεφωνική συνομιλία θα τεθεί, το ζήτημα της πρόσκλησης του Ερντογάν προς τις χώρες της Μεσογείου με τη δήλωση «ελάτε να βρούμε μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλους», αλλά και η στάση της Ελλάδας, γράφει η εφημερίδα.