Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης όπως ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ με ανάρτηση στο twitter. Όπως αναφέρει στo twitter o υπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, 

«θα συζητήσουμε επείγοντα ζητήματα και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, καθώς και τις εξελίξεις στον Λίβανο».

Όπως είναι γνωστό, χθες, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα τη διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Οπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, το αίτημα διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και την Κύπρο.