Δεύτερη Πρόσκληση από ΡΑΕ για τις Υπηρεσίες Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας

Δεύτερη Πρόσκληση από ΡΑΕ για τις Υπηρεσίες Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας
energia.gr
Πεμ, 13 Αυγούστου 2020 - 14:10

Η ΡΑΕ προχώρησε στη δεύτερη πρόσκληση ενδιαφερομένων, με βάση την προκήρυξη που δημοσίευσε χθες. Ο προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου αναλαμβάνει να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε καταναλωτές, που για κάποιο λόγο, συνήθως επειδή δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό ηλεκτρισμού αποκόπησαν από τον βασικό προμηθευτή τους.

Μέχρι σήμερα το ρόλο του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου τον είχε αποκλειστικά η ΔΕΗ, από φέτος όμως αυτό αλλάζει, καθώς υποχρεωτικά εισέρχονται στην αγορά αυτή και οι ιδιώτες προμηθευτές, οι οποίοι πάντως εξ αρχής είχαν αντιδράσει στο μέτρο. Σε περίπτωση που και η δεύτερη πρόσκληση αποβεί άκαρπη, τότε η ΡΑΕ θα αναθέσει το έργο στη ΔΕΗ και στους λοιπούς προμηθευτές με μερίδιο αγοράς από ένα ποσοστό και άνω.  Ας σημειωθεί ότι η τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο τελευταίο καταφύγιο είναι υψηλότερα από τα τρέχοντα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΡΑΕ, η επιλογή του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου, αφορά σε περίοδο δύο ετών και συγκεκριμένα από 29.9.2020 έως 28.9.2022.

Η προθεσμία κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι 35 ημέρες από την τελευταία χρονικά από τις απαιτούμενες πράξεις δημοσίευσης, δηλαδή από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας Ανακοίνωσης της Αρχής.

Δείτε εδώ ολόκληρη την πρόσκληση της ΡΑΕ