Στην αναβάθμιση του Δημήτρη Ψυλλάκη, σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes-Benz -στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά, όπου αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη στο κόσμο για τη μάρκα, με 313.000 πωλήσεις το 2019- προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του ethnos.gr, ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2021, αντικαθιστώντας τον Nicolas Speeks, o οποίος και αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο

Η προσφορά του Έλληνα μάνατζερ στη Mercedes-Benz από το 1992, έως και σήμερα, είναι μεγάλη, ενώ, κατά κοινή ομολογία, πρόκειται για πολύπειρο στέλεχος, με πολυετή διεθνή εμπειρία σε απαιτητικές αγορές.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης ξεκίνησε και αναδείχθηκε μέσα από τη Mercedes-Benz Hellas, για να φτάσει να διοικεί εκεί που, παραδοσιακά, τις θέσεις τις κατείχαν Γερμανοί. Ετσι, ήταν το -μακρινό, πια- 1992 όταν ο κ. Ψυλλάκης άρχισε την καριέρα του στο δυναμικό της Daimler AG και της θυγατρικής της, Mercedes-Benz Hellas. Τότε, ξεκίνησε ως εκπαιδευόμενος στο τμήμα management για να φτάσει, το 2001, στη θέση του γενικού διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων για τη χώρα μας.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2009, ο Ελληνας μάνατζερ τοποθετήθηκε επιχειρησιακός διευθυντής επιβατικών αυτοκινήτων στη Mercedes-Benz Νοτίου Αμερικής και επαγγελματικών αυτοκινήτων στη μονάδα της Βραζιλίας. Η καριέρα του εκεί μέτρησε πέντε χρόνια, μέσα στα οποία κατάφερε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της γερμανικής φίρμας στη χώρα του καφέ, της σάμπα και των ατελείωτων παραλιών. Το 2015 έφτασε η ώρα να αναλάβει το τιμόνι της Mercedes-Benz στη Νότια Κορέα – μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά. Όμως, επί των ημερών του, αναδείχθηκε στην πέμπτη σημαντικότερη, παγκοσμίως, για τη Mercedes.

Τώρα, εν έτει 2020, ήρθε η στιγμή να συνεχίσει τη διεθνή καριέρα του στις αγορές των ΗΠΑ αλλά και του Καναδά, σε μια κρίσιμη συγκυρία για όλον τον πλανήτη - με δεδομένη τη σπάθη του κορονοϊού. Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει πλήξει και την αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικά στην αμερικανική αγορά, την τελευταία χρονιά, έχουν σημειωθεί δύο εκατομμύρια λιγότερες πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Ψυλλάκης, όπως τονίζει το ethnos.gr, έχει δείξει πως δεν φοβάται τις προκλήσεις και το βιογραφικό του αποδεικνύει ότι ξέρει να αντιμετωπίζει κρίσιμες καταστάσεις.