Η S&P Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της  Tesla σε 'BB-' από 'B+' προηγουμένως, με το outlook να είναι σταθερό, αντανακλώντας "την άποψη μας ότι η ανταγωνιστική θέση της Tesla παραμένει ισχυρή και οι πιστωτικές μετρήσεις θα παραμείνουν συμβατές με τις προσδοκίες μας". "Η βελτιωμένη εκτέλεση, η ολοένα και πιο αποτελεσματική παραγωγή

και η παγκόσμια επέκταση συνεχίζουν να ενισχύουν την ανταγωνιστική θέση της εταιρείας", αναφέρει στην ανάλυση της η S&P.

Ο οίκος επισημαίνει ακόμα ότι οι παραδόσεις του γ' τριμήνου είναι μεταξύ των λόγων για την αναβάθμιση, ενώ σημειώνει και την ενίσχυση της παραγωγής για το Model Y. "Αυτή η ενίσχυση στην παραγωγή ήταν σημαντικά ταχύτερη από την αρχική ενίσχυση του Model 3 που χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει τον ίδιο εβδομαδιαίο ρυθμό", αναφέρει η S&P.

"Περιμένουμε περαιτέρω βελτίωση στην αποτελεσματικότητα, το κόστος και την τεχνολογία καθώς η Tesla στηρίζεται στα διδάγματα που απέκτησε προηγουμένως", σημειώνει.

(capital.gr)