"Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη": Διαβούλευση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη: Διαβούλευση  με τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
energia.gr
Τετ, 14 Οκτωβρίου 2020 - 19:31

Οι πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στις περιοχές της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος απολιγνιτοποίησης και δίκαιης μετάβασης των εν λόγω περιοχών συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κ. Μουσουρούλη, με τα μέλη του φορέα "Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη"

Παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Σήμερα υπάρχει μια σθεναρή πολιτική βούληση να προχωρήσουμε στην απολιγνιτοποίηση. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, πρόσθετοι χρηματοδοτικοί πόροι και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που σήμερα βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραγωγής, Μ. Στασινόπουλος επισήμανε: "Τώρα που η χώρα, αλλά και όλοι μας είμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, η σημερινή συζήτηση μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε αυτές τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της βιομηχανίας και του κράτους. Το Σχέδιο της Δίκαιης Μετάβασης σε συνδυασμό με το Σχέδιο Ανάκαμψης θα συμβάλλει στην υλοποίηση του εθνικού στόχου για αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας".