Νέα Πρόκληση από την Τουρκία-Κράτησαν στον Αέρα για 20 λεπτά το Κυβερνητικό Αεροσκάφος

Νέα Πρόκληση από την Τουρκία-Κράτησαν στον Αέρα για 20 λεπτά το Κυβερνητικό Αεροσκάφος
energia.gr
Πεμ, 15 Οκτωβρίου 2020 - 10:36

Νέα τουρκική πρόκληση χθες το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα οι τουρκικές αρχές κράτησαν στον αέρα για 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ βόρεια της Μοσούλι. Στο κυβερνητικό αεροσκάφος, επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και διπλωματική αντιπροσωπεία και στην Αθήνα από το ταξίδι του στο Ιράκ. 



 

 

Σε τέτοιες πτήσεις ως είθισται, το κυβερνητικό αεροσκάφος είχε αιτηθεί και λάβει άδεια από τις τουρκικές Αρχές για να περάσει από τον τουρκικό εναέριο χώρο, κατά την επιστροφή στην Ελλάδα. Παρά ταύτα, την ώρα που το κυβερνητικό αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Μοσούλη -στα σύνορα Τουρκίας και Ιράκ- οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν την άδεια υπερπτήσης.

Οι τουρκικές Αρχές -που δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση για τη στάση τους- ανάγκασαν το κυβερνητικό αεροσκάφος να κάνει κύκλους για 20 λεπτά! Εντέλει, έδωσαν άδεια προκειμένου να συνεχίσει το κυβερνητικό αεροσκάφος, περνώντας, αρχικά πάνω από το Ντιγιάρμπακιρ. Το αεροσκάφος του κ. Δένδια έφτασε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο πριν τα μεσάνυχτα. 

Ο κ. Δένδιας, ως γνωστόν χθες Τετάρτη, μετέβη στο Ιράκ, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, και από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.