Τι έδειξαν τα αποτελέσματα τριμήνου για L’Oréal, Daimler, Schindler, Nordea Bank, Barclays, Electrolux. Η ζήτηση για πλυντήρια πιάτων, ανελκυστήρες και αυτοκίνητα -με «αρχηγό» την κινεζική αγορά- έδωσε στήριξη στις πωλήσεις τους. Ανοδικά οι μετοχές τους

Ισχυρή απόδοση σημειώνουν οι μετοχές πολλών ευρωπαϊκών εταιρειών, καθώς όμιλοι όπως η Nordea Bank ανακοίνωσαν την Παρασκευή κέρδη για το τρίτο τρίμηνο και αναθεώρησαν το guidance τους. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ζήτηση για πλυντήρια πιάτων, ανελκυστήρες και αυτοκίνητα -με «αρχηγό» την κινεζική αγορά- έδωσε ώθηση στις πωλήσεις τους.

Ωστόσο, η πανδημία κορωνοϊού επιβαρύνει τις προοπτικές, καθώς ο τομέας των ευρωπαϊκών υπηρεσιών σε Γερμανία και Γαλλία συρρικνώνεται έπειτα από την επιβολή νέων μέτρων.

Η Nordea Bank ξεπέρασε τις προσδοκίες και ανακοίνωσε αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 24%, στο 1,08 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, με υποστήριξη από τον χαμηλό όγκο ζημιών στα δάνεια και το αυξημένο επίπεδο δραστηριότητας πελατών. Οι μετοχές της ενισχύονται 4,6%. Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια της Barclays μειώθηκαν και τα έσοδα της αυξήθηκαν. Η μετοχή της κερδίζει 6%.

Η μετοχή της L’Oréal κινείται 1,1% υψηλότερα, αφότου οι συγκρίσιμες πωλήσεις επέστρεψαν σε ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα φυσικά καταστήματα ανέβασαν ρολά.

Αύξησε την πρόβλεψη για κέρδη η Daimler, η αυτοκινητοβιομηχανία της Mercedes-Benz, λόγω της ανόδου κατά 23% των πωλήσεων αυτοκινήτων το τρίτο τρίμηνο στην Κίνα και της μείωσης του κόστους που άρχισε να αποδίδει. Η μετοχή της ενισχύεται 2,1%.

Η μετοχή της ελβετικής εταιρείας Schindler, που κατασκευάζει ανελκυστήρες μεταξύ άλλων, ενισχύεται περισσότερο από 4%, αφότου αύξησε το guidance για τα ετήσια έσοδα και κέρδη, με στήριξη από την ισχυρή ζήτηση από την Κίνα.

Η Electrolux, εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών, αναθεώρησε ανοδικά το outlook, καθώς οι καταναλωτές ψωνίζουν πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6% το τρίτο τρίμηνο, βοηθώντας να τριπλασιαστούν τα λειτουργικά έσοδα, φτάνοντας στα 370 εκατ. δολάρια.

(από euro2day.gr)