H Carlyle βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμφωνία με την Siemens για την εξαγορά της Flender έναντι περίπου 2 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολ.), σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Η αμερικανική εταιρεία και ο γερμανικός κολοσσός βρίσκονται στη φάση οριστικοποίησης των λεπτομερειών του deal

το οποίο θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με τις πηγές να ζητούν να μην κατονομαστούν, καθώς οι συζητήσεις έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα.

Η Carlyle φέρεται να "κέρδισε" την κούρσα από την καναδική Brookfield Asset Management, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ακόμη να παραταθούν ή και να μην οδηγήσουν σε συμφωνία. Εκπρόσωποι τόσο της Siemens, όσο και των Carlyle και Brookfield αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως το ζήτημα.

Η Siemens εξέταζε καιρό είτε μία πώληση είτε ένα spinoff για την Flender, την οποία εξαγόρασε το 2005 από την Citigroup. Η μονάδα παράγει εξοπλισμό ο οποίος χρησιμοποιείται σε δραστηριότητες από την παραγωγή τσιμέντου και την ναυπηγική βιομηχανία μέχρι την ζυθοποιία και την εξόρυξη πετρελαίου.

Βασικά προϊόντα της εταιρείας αποτελούν τα συνδετικά βάρους 150 τόνους που ενώνουν τις λεπίδες των τουρμπινών των ανεμογεννητριών με τις γεννήτριες ρεύματος.

(capital.gr)