Το Πεκίνο επιθυμεί να αποκτήσει η κινεζική οικονομία μεγαλύτερη αυτονομία, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο της κινεζικής κυβέρνησης, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές του 2021, ο ρυθμός ανάπτυξης στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αναμένεται

 

να διαμορφωθεί στο 5%, 5,5% και με 6%, αποκάλυψαν πηγές του πρακτορείου Reuters. Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 3% με 4% μέσα στην επόμενη 15ετία.

«Η αυτονομία στην τεχνολογία είναι στρατηγικός πυλώνας στην ανάπτυξη της χώρας» σχολίασε ο Ουάνγκ Σίνγκανγκ, υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδυθεί μεγάλοι παίκτες στον παγκόσμιο κλάδο από την Κίνα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του τεχνολογικού πολέμου μεταξύ Πεκίνου και ΗΠΑ. Ένας από αυτούς τους παίκτες είναι η Ant Group που τελευταία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών εν όψει της διπλής δημόσιας εγγραφής της Ant Group στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία αναμένεται να αντλήσει 34,4 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τη δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco, ύψους 29,4 δισ. δολαρίων, τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι προσφορές από μικροεπενδυτές στη Σαγκάη ανέρχονται στα 2,83 τρισ. δολάρια και στο Χονγκ Κονγκ φθάνουν τα 168 δισ. δολάρια. Συνολικά, η ζήτηση υπερβαίνει τα 3 τρισ. δολάρια.

(Από τη Ναυτεμπορική)