Τραμπ: «Ο Χρόνος θα Δείξει Ποιος θα Πάρει την Προεδρία» - «Ο Λευκός Οίκος Προετοιμάζεται για τη Δεύτερη Θητεία του», Λέει Σύμβουλός του

Τραμπ: «Ο Χρόνος θα Δείξει Ποιος θα Πάρει την Προεδρία» - «Ο Λευκός Οίκος Προετοιμάζεται για τη Δεύτερη Θητεία του», Λέει Σύμβουλός του
energia.gr
Σαβ, 14 Νοεμβρίου 2020 - 12:19

Ο Λευκός Οίκος προετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, δήλωσε την Παρασκευή ο οικονομικός σύμβουλος του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Μάλιστα, δήλωσε ότι σήμερα, Σάββατο, σκέφτεται να μεταβεί στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν οι υποστηρικτές του στην Ουάσινγκτον για να του εκδηλώσουν την υποστήριξή τους

Παράλληλα, ο Τραμπ τόνισε ότι «ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο», στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις που έκανε σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν την ήττα του στις εκλογές. Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει λοκντάουν στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

«Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει... όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνο ο χρόνος θα μας πει. Εμείς πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown».

Νωρίτερα είχε προτίνει η αμερικανική κυβέρνηση να μην παραδώσει εμβόλιο κορονοϊού στη Νέα Υόρκη, εάν και εφόσον είναι διαθέσιμο.

«Στον Λευκό Οίκο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε θεωρώντας ότι ο Τραμπ θα έχει δεύτερη θητεία», είπε, από την πλευρά του ο Πίτερ Ναβάρο, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του Αμερικανού Προέδρου, μιλώντας στο Fox Business.

«Πιστεύω ότι είναι πραγματικά σημαντικό (…) να καταλάβετε ότι θέλουμε επαληθεύσιμα ψηφοδέλτια, μια ψηφοφορία που να μπορεί να επικυρωθεί και μια έρευνα για τον αυξανόμενο αριθμό των ισχυρισμών περί απάτης τους οποίους έκαναν μάρτυρες που υπέγραψαν ένορκες, γραπτές καταγγελίες», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Fox, προέβλεψαν τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν. Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί ελάχιστα δημοσίως αλλά επιδίδεται σε δικαστικό «ανταρτοπόλεμο» αμφισβητώντας τα αποτελέσματα σε πολλές Πολιτείες. Ο ίδιος και οι σύμμαχοί του επαναλαμβάνουν ότι διαπράχθηκε απάτη στις εκλογές, χωρίς να παρουσιάζουν αποδείξεις.

«Είναι συγκινητικό να βλέπεις όλη αυτή την τεράστια υποστήριξη, ειδικά αυτές τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που ξεπετάγονται σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου Σαββάτου στην Ουάσινγκτον. Θα μπορούσα ακόμη και να προσπαθήσω να περάσω για να πω ένα γεια», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Υπήρξε νοθεία στις εκλογές», επανέλαβε.

Οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των εκλογών ανακοίνωσαν, ωστόσο, την Πέμπτη ότι δεν έχουν «καμία απόδειξη» για κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών που να αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

Ο ανταποκριτής της Fox News Χεράλδο Ριβέρα, σε ανάρτηση στο Twitter και σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο, δήλωσε ότι ο Τραμπ του τηλεφώνησε νωρίτερα χθες. Ο πρόεδρος ανησυχούσε για τις προσπάθειες σε διάφορες Πολιτείες σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων μετά την ανακοίνωση της εκλογής του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν το Σαββατοκύριακο.

Ο Τραμπ του είπε ότι «θα κάνει το σωστό» όταν καταμετρηθούν όλες οι νόμιμες ψήφοι, έγραψε ο Ριβέρα στο Twitter.