Η Morgan Stanley έδωσε σύσταση overweight για τη μετοχή της Tesla για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, προβλέποντας ότι η μετοχή της εταιρείας του Elon Musk’s βρίσκεται εν όψει μιας "βαθιάς στροφής όσον αφορά το μοντέλο της" από την πώληση αυτοκινήτων στην δημιουργία και παροχή λογισμικού και υπηρεσιών που θα της παράσχουν έσοδα με υψηλά περιθώρια κερδοφορίας.

"Το να αξιολογεί κανείς την Tesla μόνον επί τη βάσει των πωλήσεων οχημάτων, σημαίνει ότι αγνοεί τις πολυάριθμες δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνονται στο προφίλ της εταιρείας", σημειώνει ο αναλυτής Adam Jonas σε σημείωμά του, με το οποίο αιτιολογεί την αναβάθμιση της μετοχής από equal-weight σε overweight, με αύξηση της τιμής - στόχου κατά 50% στα 540 δολάρια, προβλέποντας ένα upside 22% για μια μετοχή η οποία έχει δει την αξία της να πενταπλασιάζεται εντός του τρέχοντος έτους.

Η αξιολόγηση του Jonas, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, περιλαμβάνει πλέον και τις υπηρεσίες δικτύου, αποθήκευσης ενέργειας και ασφάλισης τις οποίες παρέχει η Tesla. Η ευκαιρία ανάπτυξης του internet-of-cars είναι πραγματική και μπορεί να "ξεκλειδώσει" προοπτικές περαιτέρω κερδών για τη μετοχή, προσθέτει ο αναλυτής.

Την Τετάρτη, η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 2,7% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές, αλλάζοντας χέρια στα 453,56 δολάρια. Την Τρίτη, η μετοχή σημείωσε άνοδο 8,2%, μετά την ανακοίνωση της ένταξής της στον δείκτη S&P 500.

 

(capital.gr)