Ποτήρια για σαμπάνια, σερβίτσια από πορσελάνη, παντόφλες και κουβέρτες από την Α' θέση είναι μεταξύ άλλων προς πώληση, ενδεικτική των επιπτώσεων της εποχής της πανδημίας, καθώς η Βρετανική αεροπορική εταιρεία πετάει επί μήνες με μειωμένο στόλο

Οι προ-παραγγελίες- που φυλάσσονται σε αποθήκες λόγω των μέτρων- περιλαμβάνουν καινούργια και μεταχειρισμένα αντικείμενα, μερικά εκ των οποίων έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο του κόσμου στις καμπίνες της Α' θέσης και του Club World  της εταιρείας. 

Η μάλλον ασυνήθιστη κίνηση έγινε μόλις ένα μήνα μετά την απόφαση της μητρικής της BA, International Airlines Group (IAG) να περικόψει δραστικά τις πτήσεις για το υπόλοιπο του χρόνου, ανακοινώνοντας ζημιές 1,3 δισ. ευρώ το τρίτο 4μηνο.

Ετσι τα ... κουζινικά περίσσευαν, την ώρα που τα αποθέματα του εξοπλισμού γέμιζαν τις αποθήκες. Πελάτες και συλλέκτες λοιπόν καλούνται να αγοράσουν μεταξύ άλλων πιάτα, μπολ, φλυτζάνια, με την υπογραφή William Edwards που διατέθηκαν στα αεροπλάνα μόλις πριν από 18 μήνες.  Η πώληση επιτρέπει στους αγοραστές, λέει η BA να αποκτήσουν μια «εμπειρία Α' θέσης στο σπίτι στην διάρκεια των γιορτών». Κουβέρτες ημέρας- ευκαιρία για 9 λίρες- έχουν ήδη εξουληθεί ενώ οι παντόφλες των υπερατλαντικών πτήσεων για τους επιβάτες του Club World, υπάρχουν ακόμα και διατίθενται για 10 λίρες

Προς πώληση είναι ακόμα μεταλλικές ψωμιέρες, ποτήρια σαμπάνιας, σουβέρ, αλλά και περιορισμένης έκδοσης μεταλλικά μονωμένα κουτιά και καροτσάκια φύλαξης και μεταφοράς ζεστού φαγητού από τα Boeing 747, που έχουν τώρα αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη πουλήσει έργα τέχνης από τη συλλογή της, αξίας εκατομμυρίων λιρών, αναθέτοντας στον Οίκο Sotheby’s να εκτιμήσει την αξία τους.

(από efsyn.gr)