Η RWE Ξεκινάει την Κατασκευή του Μεγαλύτερου στην Αμερική Έργου Αποθήκευσης Ηλιακής Ενέργειας στην Πολιτεία της Georgia

Η RWE Ξεκινάει την Κατασκευή του Μεγαλύτερου στην Αμερική Έργου Αποθήκευσης Ηλιακής Ενέργειας στην Πολιτεία της Georgia
energia.gr
Παρ, 27 Νοεμβρίου 2020 - 17:01

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την γερμανική RWE, ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή ηλιακού πάρκου 195,5MW στην Πολιτεία Georgia των ΗΠΑ. Το έργο το έχει αναλάβει η RWE Renewables, θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής ενεργειακής RWE Group, και συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση μεγάλης μονάδας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και μπαταριών μεγέθους40MW/80MWh

Η RWE Renewables και η εταιρεία κοινής ωφελείας Georgia Power υπέγραψαν μια διμερή συμφωνία 30 ετών για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), με την Broken Spoke Solar, όπως ονομαζόταν το έργο όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το 2019, ενώ έκτοτε έχει μετονομαστεί σε Hickory Park.

Η RWE θα λειτουργεί και θα διαχειρίζεται την άνω ηλιακή εγκατάσταση, πωλώντας ενέργεια και ανανεώσιμες ιδιότητες, δηλαδή πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας (RECs), στην αντίστοιχη εταιρεία κοινής ωφελείας, η οποία εξυπηρετεί περίπου 2,6 εκατομμύρια πελάτες σε όλες τις ΗΠΑ. Το έργο Hickory Park / Broken Spoke Solar αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο στα τέλη του 2021.

Η εγκατάσταση θα καταλάβει έκταση 1.800 περίπου στρεμμάτων στο Mitchell County της  Georgia. Η παραγωγή ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας θα ενσωματωθεί με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, το οποίο θα λειτουργεί με Συνεχές Ρεύμα (DC), το οποίο, όπως ανέφερε η RWE, θα επιτρέψει την βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας αυξάνοντας παράλληλα την προβλεψιμότητα της παραγωγής που θα εγχέεται στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Georgia Power. Η σύνδεση DC είναι ακόμα μια εξειδικευμένη, αλλά αναπτυσσόμενη τεχνική λύση για τον βέλτιστο συνδυασμό της ηλιακής παραγωγής και της αποθήκευσης ενέργειας που βοηθά στην βελτίωση της αποδοτικότητας και στη μείωση του συνολικού κόστους.

Σύμφωνα με την  RWE Renewables η εταιρεία δήλωσε ότι έχει σε εξέλιξη μια σειρά έργων αποθήκευσης ενέργειας στις ΗΠΑ, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με ανεξάρτητους παραγωγούς ηλιακής και η αιολικής ενέργειας. Μεταξύ άλλων η εταιρεία ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο της σε ηλιακή και της αιολική ενέργεια θα φτάσει τα 10GW έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα επιθυμεί να «διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση ενέργειας». Η μητρική εταιρεία RWE Group στοχεύει επίσης σε ουδετερότητα άνθρακα έως το 2040.

«Το εργοστάσιο Hickory Park Solar θα σηματοδοτήσει την πρώτη μας ηλιακή εγκατάσταση στη Γεωργία και το μεγαλύτερο έργο ηλιακής αποθήκευσης στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα», δήλωσε η CEO της RWE Renewables για την παράκτια αιολική και ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια στην Αμερική, κα Silvia Ortin.