Ιαπωνία: Στροφή στα Ηλεκτρικά Οχήματα, θα Απαγορευθεί η Πώληση Συμβατικών Αυτοκινήτων σε 15 χρόνια

Ιαπωνία: Στροφή στα Ηλεκτρικά Οχήματα, θα Απαγορευθεί η Πώληση Συμβατικών Αυτοκινήτων σε 15 χρόνια
energia.gr
Πεμ, 3 Δεκεμβρίου 2020 - 09:56

Το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας θα καταρτίσει ένα σχέδιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, ώστε να υποστηρίξει μία στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα όπως δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κατσουνόμπου Κάτο. Η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση των πωλήσεων νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, ευνοώντας τα οχήματα

υβριδικής τεχνολογίας ή τα ηλεκτρικά οχήματα και ευθυγραμμιζόμενη με μία παγκόσμια στροφή απομάκρυνσης από τα οχήματα συμβατικής τεχνολογίας, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση NHK.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και οι κατασκευαστές οχημάτων θα συζητήσουν το σχέδιο αυτό, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα των ετών του 2030 και μπορεί να ανακοινωθεί ήδη την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi, η οποία δεν επικαλείται πηγές για την είδηση αυτή.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δεσμεύτηκε τον Οκτώβριο η Ιαπωνία να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050, ωθώντας τους μεγάλους ομίλους να προετοιμάσουν στρατηγικές για να περιορίσουν τις εκπομπές τους CO2.

Η χώρα θέλει τώρα να αυξήσει τα οχήματα με χαμηλές εκπομπές --τα υβριδικά και τα ηλεκτροκίνητα-- σε 50% και σε 70% ως το 2030, από 40% που ήταν το 2019.