Μετά τις Ηλεκτρικές Μοτοσυκλέτες η Energica Συνεργάζεται με την Sealence για Ηλεκτρικά Σκάφη

Μετά τις Ηλεκτρικές Μοτοσυκλέτες η Energica Συνεργάζεται με την Sealence για Ηλεκτρικά Σκάφη
energia.gr
Δευ, 7 Δεκεμβρίου 2020 - 12:33

Η Energica, η ιταλική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών ανακοίνωσε τη συνεργασία τηςτην ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Sealence s.r.l. για την ανάπτυξη ηλεκτρικών σκαφών υψηλής τεχνολογίας. Η Energica περιέγραψε την εταιρεία ως «μια καινοτόμο start up που έχει φέρει επανάσταση στον κόσμο της ναυτικής πρόωσης με το δικό της ηλεκτρικό τζετ DeepSpeed».

Μαζί, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ηλεκτρικού κινητήρα για θαλάσσιες εφαρμογές.

Όπως δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος της Energica, Livia Cevolini: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη νέα ιταλική συνεργασία που θα μας φέρει στη θαλάσσια αγορά. Η χώρα μας γίνεται γρήγορα το επίκεντρο της εξαιρετικής ηλεκτρικής καινοτομίας. Η Sealence παρόλο που μια νέα εταιρεία κατάφερε να εδραιωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η συνέργεια των δεξιοτήτων μεταξύ των εταιρειών μας είναι μόνο το πρώτο βήμα προς νέα οικολογικά βιώσιμα βιομηχανικά σενάρια.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του DeepSpeed ​​φέρνοντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία μας που αποκτήθηκαν τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα, χάρη στην εμπειρία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE ».

Από την πλευρά του διευθύνων σύμβουλος William Gobbo της Sealence s.r.l. πρόσθεσε:

«Η Energica αντιπροσωπεύει την αριστεία στην ηλεκτρική κινητικότητα. Με την πάροδο των ετών κατάφεραν να χτίσουν μια επιχείρηση ικανή να ανταγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. επίπεδα, σε παγκόσμια κλίμακα. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσω παρόμοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Ιταλία, αλλά, παρά τις δυσκολίες αυτές, είναι σαφές ότι η Energica εμφανίζεται τώρα στον τομέα ως βασικό σημείο αναφοράς. Ως εκ τούτου, τιμούμε αυτή τη συνεργασία ».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τον συνδυασμένο ηλεκτρικό κινητήρα των Energica-Sealence, αλλά φαίνεται πιθανό ότι οι νέες μπαταρίες της Energica με κορυφαία ενεργειακή πυκνότητα είναι πιθανό να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.