Κοινοπραξία Saudi Aramco και Baker Hughes για την Κατασκευή Μη Μεταλλικών Προϊόντων για Ενεργειακές Εφαρμογές

Κοινοπραξία Saudi Aramco και Baker Hughes για την Κατασκευή Μη Μεταλλικών Προϊόντων για Ενεργειακές Εφαρμογές
energia.gr
Τρι, 8 Δεκεμβρίου 2020 - 15:45

Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν με 50% έκαστη σχημάτισαν ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco και η υπηρεσία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes. Η κοινή εταιρεία, με το όνομα Novel, έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη ενός μεγάλου εύρους μη μεταλλικών προϊόντων για διάφορα είδη εφαρμογών στον ενεργειακό τομέα. Ας σημειωθεί ότι η κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών δεν αναφέρει το ύψος της επένδυσης

Η μονάδα της νέας εταιρείας κατασκευάζεται στο Ενεργειακό Πάρκο του Βασιλέως της Σαουδικής Αραβίας (SPARK), μία ενεργειακή πόλη συνολικής έκτασης 50 τ. χλμ. που έχει στόχο να καταστήσει το βασίλειο έναν παγκόσμιο ενεργειακό, βιομηχανικό και τεχνολογικό κόμβο.

Με τις νέες αυτές εγκαταστάσεις δεν δημιουργούνται μόνο νέες θέσεις εργασίας αλλά διευκολύνεται και η ανάπτυξη ενός αναδυόμενου τομέα, σύμφωνα με το Όραμα της Σαουδικής Αραβίας για το 2030 (Vision 2030), που αποβλέπει να διαφοροποιήσει την οικονομία της χώρας πέραν των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των Aramco και Baker Hughes.