"Δραματικά υπερτιμημένες" χαρακτηρίζει τις μετοχές της Tesla ο αναλυτής της JPMorgan Ryan Brinkman, σε έκθεσή του την Τετάρτη, προειδοποιώντας τους επενδυτές που σκέφτονται να αυξήσουν τις συμμετοχές τους στην εταιρεία πριν από την επικείμενη προσθήκη της στον δείκτη S&P 500 να μην το πράξουν. Ο αναλυτής επισημαίνει ότι τα προηγούμενα δύο έτη η μετοχή της Tesla αυξήθηκε κατά περισσότερο από 800%.

Οι αναλυτές έχουν ανεβάσει τις τιμές-στόχο κατά περίπου 450% και έχουν επίσης ταυτόχρονα υποβαθμίσει τις προβλέψεις τους για τα κέρδη της εταιρείας την τετραετία 2020-2024. Τα στοιχεία αυτά "υποδηλώνουν έντονα πως κάτι άλλο, πέρα από τα θεμειώδη (κερδοσκοπικός πυρετός;) οδηγεί τη μετοχή προς τα πάνω", προσθέτει ο Brinkman.

Ο ίδιος αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Tesla στα 90 δολ., από 80 δολ. προηγουμένος, επικαλούμενος την ΑΜΚ των 5 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε την Τρίτη και διατήρησε ως σύσταση το αντίστοιχο του "sell".

Σύμφωνα με στοιχεια του Bloomberg, επενδυτές που ακολούθησαν τη σύσταησ του Brinkman είχαν αρνητική απόδοση 867% το περασμένο έτος. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, δίνουν τιμή στόχο περίπου 364 δολαρίων για την Tesla. 

(capital.gr)