Tesla: Πτώση στην Μετοχή της στην Προσυνεδρίαση Κατά το Ντεμπούτο της στο S&P 500 Index

Tesla: Πτώση στην Μετοχή της στην Προσυνεδρίαση Κατά το Ντεμπούτο της στο S&P 500 Index
energia.gr
Δευ, 21 Δεκεμβρίου 2020 - 13:24

Πτώση κατά 6,3% σημειώνει η μετοχή της Τesla κατά την προσυνεδρίαση την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της στο S&P 500.  Οι μετοχές της εταιρείας έχουν εκτοξευτεί κατά 731% φέτος εν αναμονή της ιστορικής ένταξης, καθιστώντας την την μεγαλύτερη εταιρεία που έχει προστεθεί ποτέ. Η πρωτοπόρος ΕV θα ενταχθεί επίσης στο S&P 500 αντικαθιστώντας την εταιρεία

του πετρελαίου και φυσικού αερίου Occidental Petroleum Corp. η οποία πέφτει κατά 7,5% στην προσυνεδρίαση. 

Κατά την προσυνεδρίαση τα futures του S&P 500 σημείωναν πτώση 2,5% ακολουθώντας την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών μετά την ανακοίνωση πως οι περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους στην Βρετανία λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού. 

Οι traders που πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του έτους ανεβάζοντας τις μετοχές της Tesla εν αναμονή της αυξανόμενης ζήτησης από τα αμοιβαία κεφάλαια του δείκτη, είδαν την κορύφωση την Παρασκευή καθώς οι ξέφρενές αγορές από παθητικούς διαχειριστές αύξησαν τις μετοχές σχεδόν κατά 5% κατά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων. Την Παρασκευή οι μετοχές της Tesla έκλεισαν σε υψηλό όλων των εποχών ξεπερνώντας τα $150 δισεκατομμύρια. 

Οι ειδικοί έχουν διχαστεί σχετικά με το πώς η προσθήκη της συγκεκριμένης μετοχής θα επηρέαζε τον δείκτη. Σύμφωνα με τον αναλυτή Souhow Yao, της Susquehanna, η προσθήκη της εταιρείας στον δείκτη θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην μεταβλητότητα και αν η Τesla είχε προστεθεί πριν από ένα μήνα η μεταβλητότητα για τον S&P 500 θα είχε πράγματι μειωθεί. 

Από την άλλη ο στρατηγικός αναλυτής της Interactive Brokers, Steve Sosnick είπε ότι η ιστορική μεταβλητότητα της Tesla υποδηλώνει καθημερινές κινήσεις περίπου 4% πάνω κάτω, και σύμφωνα με την  τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη κατά περίπου 2 μονάδες. 

 

(capital.gr)