Η Volvo Cars θα συναρμολογήσει ηλεκτρικούς κινητήρες στο εργοστάσιο κινητήρων της στο Skövde της Σουηδίας και σχεδιάζει να δημιουργήσει πλήρη εσωτερική ηλεκτρονική μηχανή μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Θα επενδύσει 700 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες για το σκοπό αυτό τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να γίνει μια premium εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στοχεύει στις παγκόσμιες πωλήσεις της

να αποτελούνται από 50% πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025, με τα υπόλοιπα υβρίδια.

Οι δραστηριότητες της Skövde αποτελούν μέρος της ιστορίας της Volvo Cars από την ίδρυσή της το 1927. Η προσθήκη της παραγωγής ηλεκτρονικών κινητήρων στις δραστηριότητες του εργοστασίου σημαίνει ότι το ιστορικό έδαφος στο Skövde θα είναι επίσης μέρος του μέλλοντος της εταιρείας.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι επενδύει σημαντικά στον εσωτερικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών κινητήρων για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων Volvo. Με τις προγραμματισμένες επενδύσεις στο Skövde, παίρνει τώρα τα πρώτα βήματα προς την εσωτερική συναρμολόγηση και κατασκευή ηλεκτρονικών κινητήρων.

Σε πρώτο στάδιο, η εγκατάσταση Skövde θα συναρμολογήσει ηλεκτρονικούς κινητήρες. Σε μεταγενέστερο στάδιο, η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει την πλήρη διαδικασία κατασκευής ηλεκτρονικών κινητήρων σε μια εγκατάσταση στο Skövde.