ΗΑΕ: Το Αμπού Ντάμπι Εξασφαλίζει Χρηματοδότηση για το Μεγαλύτερο Ηλιακό Πάρκο στον Κόσμο

ΗΑΕ: Το Αμπού Ντάμπι Εξασφαλίζει Χρηματοδότηση για το Μεγαλύτερο Ηλιακό Πάρκο στον Κόσμο
energia.gr
Δευ, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 12:38

Το Noor Abu Dhabi στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), είναι ένα ηλιακό πάρκο 1,17 GW με 3,2 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες και μέχρι τώρα ήταν το μεγαλύτερο ενιαίο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, αλλά σύντομα πρόκειται να αποβληθεί από το θρόνο του. Η πρωτεύουσα των ΗΑΕ του Αμπού Ντάμπι πρόκειται να διπλασιάσει το μέγεθος του Noor Abu Dhabi με ένα ηλιακό πάρκο 2 GW. Η Υπηρεσία Εθνικής Ενέργειας

του Αμπού Ντάμπι (TAQA) ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από επτά διεθνείς τράπεζες για το έργο ανεξάρτητων παραγωγών ενέργειας (IPP) Al-Dhafra Solar Photovoltaic (PV).

Η TAQA, η οποία θα κατέχει το 40% του ηλιακού πάρκου, συνεργάζεται με τη Masdar, τη γαλλική EDF Renewables, και την κινεζική ηλιακή εταιρεία ανάπτυξης JinkoPower, η οποία θα κατέχει το καθένα το 20% του έργου.

Η Al-Dhafra Solar PV IPP θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2022, όταν θα γίνει ο μεγαλύτερος ηλιακός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον κόσμο. Θα χρησιμοποιήσει περίπου 4 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες για να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 160.000 σπίτια στα ΗΑΕ. Η Al-Dhafra θα παρέχει ενέργεια στην εταιρεία Emirates Water and Electricity Co.