Τραμπ: Νέα Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - Καλεί τους Οπαδούς του σε Διαδήλωση στις 6 Ιανουαρίου

Τραμπ: Νέα Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - Καλεί τους Οπαδούς του σε Διαδήλωση στις 6 Ιανουαρίου
energia.gr
Τετ, 30 Δεκεμβρίου 2020 - 18:40

Η ομάδα των δικηγόρων της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ χθες Τρίτη επιδιώκοντας να ανατραπούν δικαστικές αποφάσεις στην πολιτεία Ουισκόνσιν για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου

Η ομάδα των δικηγόρων της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ χθες Τρίτη επιδιώκοντας να ανατραπούν δικαστικές αποφάσεις στην πολιτεία Ουισκόνσιν για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου.

Με την προσφυγή αμφισβητείται απόφαση του πολιτειακού Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Ουισκόνσιν διά της οποίας, ερίζουν οι δικηγόροι του Τραμπ, «επετράπη» να θεωρηθούν έγκυρες «πάνω από 50.000 παράνομες επιστολικές ψήφοι».

Πρόκειται για την δεύτερη προσφυγή της εκστρατείας του Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον αυτών που αποκαλεί «παράνομες» επιστολικές ψήφους, μετά από αυτή για την Πενσιλβάνια την 20ή Δεκεμβρίου.

Η ομάδα του Τραμπ έχει υποβάλει δεκάδες προσφυγές με σκοπό να ανατραπεί το αποτέλεσμα. Οι περισσότερες έχουν απορριφθεί. Όσες εκδικάστηκαν είχαν αποτέλεσμα την ήττα της.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην 6η Ιανουαρίου, όταν το Κογκρέσο θα πρέπει να κυρώσει με τη σειρά του τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του εκλεκτορικού σώματος. Ο Τραμπ φέρεται να ασκεί πίεση, ειδικά στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, προκειμένου να μην κυρωθεί το αποτέλεσμα.

Χιλιάδες υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ αναμένονται στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας την ημέρα αυτή με σκοπό να στηρίξουν τον Τραμπ και τις κατηγορίες ότι υπήρξε “μαζική” νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Οι υποστηρικτές του Τραμπ αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Ουάσινγκτον, έπειτα από μια αντίστοιχη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στις 12 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν ταραχές. Τότε υπήρξαν συμπλοκές με ομάδες υποστηρικτών του Μπάιντεν και πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι και δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Τραμπ έγραψε δύο μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter με τα οποία καλούσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου “τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ στην Ιστορία του έθνους μας”.

«Τα λέμε στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες», ανήρτησε την Κυριακή ο Τραμπ.