Η μετοχή της Tesla αναμένεται να φτάσει σε υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε καλύτερες από το αναμενόμενο παραδόσεις οχημάτων το 2020, επεκτείνοντας το ράλι της μετοχής που έχει σημειώσει άνοδο άνω του 700%. Η Tesla παρέδωσε 499.550 οχήματα πέρυσι, πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street για 481.261 οχήματα,

σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, αλλά 450 οχήματα λιγότερα από τον στόχο του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk.

"Αυξάνουμε τις προβλέψεις μας για να αντικατοπτρίσουμε τις υψηλότερες παραδόσεις του δ' τριμήνου και τις αναφορές ισχυρής ζήτησης για το Model Υ στην Κίνα, κάτι που υποδηλώνει επίσης υψηλότερες μελλοντικές παραδόσεις", ανέφεραν οι αναλυτές της J.P. Morgan σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται πως η Tesla έχει αναφέρει κέρδη για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, αψηφώντας τις τάσεις της βιομηχανίας αυτοκινήτων πέρσι με πτώση πωλήσεων, τριμηνιαίες απώλειες και διαταραχές της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία εντάχθηκε στον δείκτη S&P 500 τον Δεκέμβριο, σημειώνει άνοδο 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν το άνοιγμα των αγορών.

 

(capital.gr)