Η Mercedes-Benz της Daimler AG συμμορφώθηκε με τα αυστηρότερα όρια για τις εκπομπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων να σημειώνουν άλμα στο τέλος του 2020, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Ειδικότερα, η Mercedes παρέδωσε περίπου 160.000 υβριδικά και πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα το 2020, με περίπου τις μισές

να σημειώνονται το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Ola Kallenius. 

Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις των αυτοκινήτων Mercedes σημείωσαν μικρή άνοδο 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ενώ οι παραδόσεις οχημάτων στην Κίνα σκαρφάλωσαν 22%.

"Η καλή τάση που είδαμε το τρίτο τρίμηνο συνεχίστηκε το τέταρτο τρίμηνο με οδηγό την Κίνα, αλλά όχι μόνο την Κίνα καθώς και άλλες αγορές επίσης βελτιώθηκαν", ανέφερε ο Kallenius. Όπως επισήμανε, η Mercedes σχεδιάζει να επιταχύνει τα σχέδια για την παρουσίαση ηλεκτρικών οχημάτων και έχει δεσμευτεί να εκπληρώνει τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για τις τις εκπομπές οχημάτων τα επόμενα χρόνια. 

 

(capital.gr)