Συνομιλία Πελόσι με τον Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ για Πιθανό Πυρηνικό Πλήγμα με Εντολή Τραμπ

Συνομιλία Πελόσι με τον Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ για Πιθανό Πυρηνικό Πλήγμα με Εντολή Τραμπ
energia.gr
Παρ, 8 Ιανουαρίου 2021 - 19:59

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων - και τρίτη τη τάξει πολιτειακή παράγοντας - των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι δήλωσε την Παρασκευή ότι μίλησε με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Μαρκ Μίλεϊ, για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων που θα απέτρεπαν την εκτέλεση μιας πιθανής εντολής "ενός πνευματικά ασταθούς προέδρου" - του Ντόναλντ Τραμπ - για πυρηνικό πλήγμα.

Η κ. Πελόζι συζήτησε ακόμη με τον στρατηγό Μίλεϊ περί του ζητήματος να εμποδιστεί ο Τραμπ να έρθει σε επαφή με τους κωδικούς εκτόξευσης πυραύλων που έχει στην κατοχή του ή να δώσει εντολή για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων οπουδήποτε στον κόσμο.

"Η κατάσταση του αχαλίνωτου αυτού προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από αυτή την ανισόρροπη επίθεση στη χώρα και τη δημοκρατία μας", ανέφερε η Δημοκρατική επικεφαλής του κάτω σώματος του Κογκρέσου, με επιστολή της την οποία κοινοποίησε στο σύνολο των ομοσπονδιακών βουλευτών.