Σ. Αραβία: Διαπραγματεύσεις με την Lucid για Δημιουργία Εργοστασίου Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στο Βασίλειο

Σ. Αραβία: Διαπραγματεύσεις με την Lucid για Δημιουργία Εργοστασίου Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στο Βασίλειο
energia.gr
Δευ, 25 Ιανουαρίου 2021 - 09:49

Η Lucid Motors έχει εισέλθει σε κύκλο διαπραγματεύσεων με το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας για τη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο βασίλειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, το οποίο αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Την πληροφορία ανέφερε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα ο διοικητής του fund, Yasir Al-Rumayyan.

 

Νωρίτερα εντός Ιανουαρίου, το Bloomberg είχε αναφέρει ότι η Lucid βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας κοντά στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, στην πόλη Τζέντα. Η εταιρεία συγκέντρωσε άνω του 1 δισ. δολ. στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της από το σαουδαραβικό κρατικό fund, υπό τον όρο της δημιουργίας παραγωγικής μονάδας στο βασίλειο, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η στρατηγική του Ταμείου είναι να ενθαρρύνει εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς να δημιουργούν παραγωγικές μονάδες στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνουν οι FT. Ήδη, σύμφωνα με τον διοικητή του, βρίσκεται "σε διαπραγματεύσεις με σειρά εταιρειών στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης".

Παράλληλα, το Ταμείο συζητεί με σειρά εταιρειών που στηρίζονται από το χρηματοδοτούμενο και από τη Σαουδική Αραβία Vision Fund της ιαπωνικής SoftBank.

H διεθνής έκθεση του σαουδαραβικού κρατικού επενδυτικού fund θα περιοριστεί εντός της επόμενης πενταετίας στο 20% του συνόλου των assets του, σε σχέση με 30% σήμερα.

capital.gr