Tα πρώτα τμήματα ενός ηλιακού έργου 300MW που κατασκευάστηκε σε ένα παράκτιο παλιρροιακό ''διαμέρισμα'' στην Κίνα έχουν συνδεθεί στο δίκτυο. Το έργο, που συνάφθηκε από το 12ο Γραφείο Υδροηλεκτρικής Ενέργειας στην Κίνα, πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση στον κόσμο που θα κατασκευαστεί σε παλιρροιακό ''διαμέρισμα'', που εκτείνεται σε περισσότερα από 4.500 στρέμματα.

Θα συνδυάσει περισσότερες από 685.000 μονάδες 400W μονοκρυσταλλικού πυριτίου με μετατροπείς συμβολοσειράς 1500V που παρέχονται από τη Solis, ενώ ένας νέος ενισχυτικός σταθμός 220kV έχει κατασκευαστεί για στην περιοχή. Η ισχύς που παράγεται εκεί μετατρέπεται σε εναλλασσόμενο ρεύμα και στη συνέχεια αυξάνεται στα 35kV μέσα στον υποσταθμό, πριν εξαχθεί στο δίκτυο.

Δεδομένης της θέσης του σε παλιρροιακό επίπεδο, ολόκληρη η λύση έχει βελτιστοποιηθεί και προστατευθεί από τα στοιχεία που θα αντιμετωπίσει, όπως στεγανοποίηση, προστασία από τη διάβρωση και άλλες δομές και εσωτερικές ηλεκτρικές διατάξεις. Οι μετατροπείς εγκαταστάθηκαν επίσης σε ύψος τουλάχιστον πέντε μέτρων - μεγαλύτερο από το συνηθισμένο ύψος - προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παλιρροιακές διακυμάνσεις της στάθμης του νερού.

Αυτές οι παλιρροιακές διακυμάνσεις κατέστησαν επίσης τη διαδικασία κατασκευής πιο δύσκολη, είπε ο διαχειριστής του χώρου, μειώνοντας το διαθέσιμο χρόνο για την κατασκευή κάθε μέρα. Έγιναν επενδύσεις για την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων επιτόπου κάθε μέρα κατά τις διαθέσιμες ώρες για την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου εγκαίρως.