Βουτιά άνω του 4% σημειώνει η μετοχή της Tesla στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street παρά τα έσοδα-ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία στο τρίμηνο, καθώς τα κέρδη της δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρία δημοσίευσε για πρώτη φορά έσοδα τριμήνου άνω των 10 δισ. δολαρίων ωστόσο τα κέρδη της

υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών παρότι η εταιρία είχε κέρδη για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.  Αναλυτικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 10,7 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 7,4 δισ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 80 σεντς ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 1,01 δολ. ανά μετοχή.

Το 2020, με τη βοήθεια της ενίσχυσης της παραγωγής στο εργοστάσιο της Σαγκάης, η Tesla σημείωσε πωλήσεις-ρεκόρ οχημάτων, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη Γερμανία και το Τέξας και εισήλθε στον S&P 500 μετά από πολλούς μήνες εικασιών για την εισαγωγή της.

Η μετοχή  της εταιρίας  μέσα στο  2020 ξεπέρασε το 740% ενώ ήδη μέσα στο 2021 έχει αυξηθεί κατά 23%.

"Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα το συντομότερο δυνατό. Αναμένουμε να επιτύχουμε 50% μέση ετήσια αύξηση στις παραδόσεις οχημάτων ", δήλωσε η εταιρία. "Μπορεί να αναπτυχθούμε γρηγορότερα, κάτι που αναμένουμε να συμβαίνει το 2021."

Η εταιρεία έκλεισε το 2020 παραδίδοντας 499.550 αυτοκίνητα λίγα λιγότερα από τον στόχο που έθεσαν  πολλοί αναλυτές  της Wall Street οι οποίοι υπολόγιζαν ότι θα πουληθούν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα. 

Ωστόσο, οι παραδόσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά 36% έναντι των 367.500 αυτοκινήτων που είχαν πουληθεί το  2019. Σημειώνεται ότι αυτή η αύξηση ήρθε σε μια περίοδο  που η πανδημία κορονοϊου  ώθησε μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων παλαιού τύπου όπως η Ford, η General Motors  και η Fiat Chrysler να αναφέρουν μειώσεις των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους.

Η παραγωγή εκτός Κίνας ήταν το επίκεντρο της πρόσφατης απόδοσης της Tesla. Το 2020, η εταιρεία αύξησε την παραγωγή του Model 3 στο εργοστάσιο της στη Σαγκάη. Εκεί κατασκευάζει περισσότερα από 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα και άρχισε να παράγει τα νεότερα της μοντέλα Model Y.

capital.gr