Η Philippine Airlines Inc., που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Lucio Tan, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει 2.300 θέσεις εργασίας ή περίπου το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της έως τα μέσα Μαρτίου, καθώς συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία. «Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη απόφαση», δήλωσε ο Πρόεδρος Gilbert Santa Maria σε δήλωση την Τρίτη. Οι περικοπές θέσεων εργασίας, που ανακοινώθηκαν

 

για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, περιλαμβάνουν εθελοντικούς και ακούσιους διαχωρισμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια «απέχει πολύ από τα επίπεδα πριν από την πανδημία», δήλωσε η Philippine Air, προσθέτοντας ότι λειτουργεί λιγότερο από το 30% των εβδομαδιαίων πτήσεων πριν από την πανδημία. Πριν από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η αεροπορική εταιρεία εφάρμοζε νέες παραμέτρους και ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας. Από τον Μάρτιο, έχει αναστείλει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, τους μειωμένους μισθούς, τις αναβαλλόμενες μισθώσεις και τις περικοπές.

Η Parent PAL Holdings Inc. σημείωσε καθαρή ζημιά τρίτου τριμήνου ύψους 7,72 δισεκατομμυρίων P $ (164,8 εκατομμύρια $), αυξάνοντας την απώλεια εννέα μηνών σε 28,85 δισεκατομμύρια P.