Οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τριπλασιάστηκαν σχεδόν και ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο το προηγούμενο έτος, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών πωλήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα

Η αύξηση των πωλήσεων καταδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μετατρέπονται σε πιο ευρέως αποδεκτά προϊόντα πλέον και μάλιστα την στιγμή που οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ μειώθηκε κατά περίπου 24% λόγω της πανδημίας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων έδειξαν ότι οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκε στα 1,046 εκατομμύρια οχήματα από 387.808 οχήματα το 2019.

Οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 59% το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις οχημάτων που κινούνται με βενζίνη ή ντίζελ μειώθηκαν κατά 37% και 32% αντίστοιχα.

Εκτός από τους αυστηρούς στόχους της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων στους οποίους οφείλουν να ανταποκριθούν, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επωφελήθηκαν από κυβερνητικές επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανάκαμψης από την πανδημία, ιδιαίτερα και στη Γαλλία και τη Γερμανία.

(από liberal.gr)