Η RWE, η BP και η Total ήταν μεταξύ των νικητών στην πρώτη μεγάλη δημοπρασία μίσθωσης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βρετανία, σε περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών τη Δευτέρα. Χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο

αγωνίζονται να δημιουργήσουν πράσινη ενέργεια προκειμένου να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Η Βρετανία σχεδιάζει να παράγει το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας από υπεράκτιους ανέμους έως το 2030 ως μέρος των προσπαθειών της να επιτύχει καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Συνολικά, έξι έργα, που αντιστοιχούν σε λιγότερο από 8 gigawatts (GW) χωρητικότητας, προτιμήθηκαν στη δημοπρασία. Εάν κατασκευαστούν, θα μπορούσαν να παρέχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν περίπου 7 εκατομμύρια σπίτια, ανακοίνωσε το Crown Estate, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα ύδατα γύρω από την Αγγλία και την Ουαλία.

Η BP, στην πρώτη της κίνηση στην υπεράκτια αιολική αγορά της Βρετανίας, κέρδισε δύο τοποθεσίες που αντιπροσωπεύουν συνολικά 3 GW από κοινού με τη γερμανική περιφερειακή εταιρεία EnBW, πληρώνοντας περισσότερα από τους πλειοδότες για άλλες περιοχές .

Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία και η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη μετά την Iberdrola και την Enel, επιβεβαιώθηκε ως προτιμώμενος πλειοδότης για δύο περιοχές με συνολική δυναμική χωρητικότητα 3 GW.

Τέλος μια θυγατρική της Total και ο Όμιλος Green Investment της Macquarie εξασφάλισε τα δικαιώματα για ένα έργο 1,5 GW στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αγγλίας.