Η γαλλική εταιρεία διαχείρισης ενέργειας Schneider Electric ανέφερε την Πέμπτη ότι το καθαρά έσοδα για το 2020 (μερίδιο του Ομίλου) ήταν 2,13 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 12% από 2,41 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα του Ομίλου για το έτος ήταν 2,61 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με 2,93 δισ. ευρώ πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το έτος ήταν 4,72 ευρώ, σε σύγκριση με 5,32 ευρώ πέρυσι.

Τα έσοδα για το έτος μειώθηκαν 7,4% στα 25,16 δισ. ευρώ από 27,16 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Η οργανική ανάπτυξη μειώθηκε 4,7% για τη χρήση.

Η Schneider Electric σημείωσε ότι λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας και καθώς η συναλλαγή OSIsoft δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, το τρέχον πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών της από 1,5 δισ. Έως 2,0 δισ. ευρώ παραμένει σε αναμονή βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι αναμένει τα έσοδα και το βασικό περιθώριο κέρδους να αυξηθούν φέτος, μετά την ανάκαμψη του δευτέρου εξαμήνου που βοήθησε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς για το 2020.

Για το 2021, η Schneider προέβλεπε συνεχή ανάκαμψη στη Δυτική Ευρώπη και ισχυρή ανάπτυξη στις άλλες περιοχές της, υποστηριζόμενη από την ισχυρή ζήτηση για κέντρα δεδομένων.

Ενώ τα ετήσια έσοδα μειώθηκαν συνολικά, η εταιρεία σημείωσε αύξηση στην επιχείρηση λογισμικού και υπηρεσιών κατά το τέταρτο τρίμηνο, ενισχυμένη από πολλές μεγάλες ανανεώσεις συμβολαίων για τη βρετανική θυγατρική της Aveva AVV.L.