Gravel Pit Solar: Έγκριση για το Μεγαλύτερο Ηλιακό Αγρόκτημα στις Βορειοανατολικές ΗΠΑ, στο Κονέκτικατ

Gravel Pit Solar: Έγκριση για το Μεγαλύτερο Ηλιακό Αγρόκτημα στις Βορειοανατολικές ΗΠΑ, στο Κονέκτικατ
energia.gr
Τετ, 3 Μαρτίου 2021 - 10:08

Το Συμβούλιο Συνδέσεων του Κονέκτικατ ενέκρινε τη δημιουργία ενός ηλιακού αγροκτήματος 120 megawatt στο East Windsor που καλύπτει 485 στρέμματα. Θα είναι το μεγαλύτερο ηλιακό αγρόκτημα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και θα παρέχει καθαρή ενέργεια σε πελάτες στο Κονέκτικατ, Μασαχουσέτη και Ρόουντ Άιλαντ, αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 12.000 σπίτια.

Ονομάζεται Gravel Pit Solar και η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός του 2021 και να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023. 

Ο προγραμματιστής της Νέας Υόρκης, D.E. Η Shaw Renewable Investments (DESRI) και ο προγραμματιστής έργου North Light Energy είχαν εξασφαλίσει τις εκτάσεις από τους διάφορους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με το Hartford Courant. Δ.Ε. Ο ιστότοπος της Shaw αναφέρει ότι από το 2005, έχει επενδύσει σε περισσότερα από 40 ηλιακά και αιολικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου υπεράκτιου αιολικού πάρκου της χώρας.

Η εταιρεία αναφέρεται στο Block Island Wind Farm στο Rhode Island, το οποίο ήταν το πρώτο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ που ενεργοποιήθηκε το 2016.

Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν 378.000$ ετησίως για 20 χρόνια, συν 1,5 εκατομμύρια δολάρια στην αρχή της κατασκευής.

Η πολιτεία του Κονέκτικατ αγόρασε 20 μεγαβάτ ισχύος, ενώ η Ρόουντ Άιλαντ αγόρασε 50, ενώ το υπόλοιπο θα πωληθεί σε επιπλέον αγοραστές, ανέφεραν αξιωματούχοι.