Η Ινδία είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην Tesla σημαντικά κίνητρα για να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα και να «νικήσει» τις κινεζικές τιμές. Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν περισσότερες φήμες για την Tesla ότι επιθυμεί να δημιουργήσει εργοστάσιο κατασκευής ή / και τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Ινδία. Τοπικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι υπάρχουν συνομιλίες με στελέχη της Tesla και τον περασμένο μήνα,

η Tesla ίδρυσε επίσημα μια ινδική εταιρεία στο Μπανγκαλόρ, την πρωτεύουσα της νότιας πολιτείας Karnataka της Ινδίας.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla ενέγραψε ακόμη μια επιχειρηματική μονάδα στην Ινδία - επιβεβαιώνοντας ότι κάτι συμβαίνει.

Ο υπουργός μεταφορών της Ινδίας Nitin Gadkari, τόνισε ότι τώρα γίνονται συζητήσεις για κίνητρα και μείωση του κόστους. «Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι το κόστος παραγωγής για την Tesla θα είναι το χαμηλότερο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, ακόμη και με την Κίνα, όταν αρχίσουν να κατασκευάζουν τα αυτοκίνητά τους στην Ινδία. Θα το διαβεβαιώσουμε αυτό." τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δεν ανέλυσε τι μορφή θα είχαν αυτά τα κίνητρα. Όταν η Tesla εισέρχεται σε μια νέα αγορά, ξεκινά γενικά με την εισαγωγή των οχημάτων της στην αγορά, αλλά η Ινδία πιέζει την Tesla να εισέλθει στην αγορά παράγοντας τα οχήματά της στη χώρα. «Αντί να συναρμολογούν (τα αυτοκίνητα) στην Ινδία, θα πρέπει να κάνουν ολόκληρο το προϊόν στη χώρα προσλαμβάνοντας τοπικούς προμηθευτές. Τότε μπορούμε να δώσουμε υψηλότερες παραχωρήσεις», σημείωσε.

Η κυβέρνηση διαρρέει ότι το έργο με την Tesla προχωρά, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τίποτα.